Thursday, 15 May 2014

Azim jatuh

Salam semua,

Ya Allah dah lama betul aka dah lama giles saya tak update blog ni. Ampun la yer....kekadang seru tak sampai. sibuk ngan study ke? tak de makna nyer hahahaha.

Hari ni nak cerita pasal anak. Anak no 4 daku. Muhammad Azim Aqeel . Dia dah umur 2 tahun plus. Last feb , celebrate birthday azim kat rumah je. So far, mmg celebrate birthday anak2x normally buat kat umah. Ini la satu2x nya anak laki saya so far la yerr...hihihi....yg lain semua pompuan. bila birthday kakak2x dia, sokmo dia nak blow candle tu. bila time birthday dia bebaru ni, malu2x ala ala merajuk takmau blow candle plak. Tak tau la apa prob nyer. End up nyer, abah dia la yg tolong blow candle tu....


Pastu bulan lima bebaru ni......azim ni main sendiri depan mata saya la....main rebah diri kan tilam....saya dah menegur , " jangan main mcm tu. bahaya kepala kalau terhentak kuat"....nama nya pun budak kan....Azim main lagi ngan gaya yg sama sambil sengeh2x happy2x. Sempat lagi saya menyambut kepala dia .....tak la gegar kuat sgt kan??...Malang nyer kali ketiga,...tiada maaf bagi mu lerrrrr.......saya tak sempat nak sambut kepala azim....nak dibuat cerita.....  Azim nangis jerit kuat .....terhantuk dah ler kat bucu katil....saya ni pun nak ler gosok2x sikit kepala dia ....bila pegang kepala dia.....ALAMAK!!!! tapak tangan basah laaaa.......huuwaaaa DARAH .......adeh.....STRESS saya ......depan mata saya boleh jatuh terhantuk sampai berdarah.....terus masuk tandas basuh tangan saya dulu (hahahaha).....Azim dgn selamba berjalan nak sambung main kat bilik kakak dia plak....budak2x ni kan....tak paham definition sakit kot?...saya terus panggil dia masuk bilik saya semula, saya ambik towel lap2x kepala dia...lap jugak leher dia (darah ngalir sampai ke leher.....). Terus tgk jam....aisey...dah kul 10pm...klinik area umah dah tutup. Suami belum balik kerja. tepon suami byk byk byk kali, dia tak angkat. Silent mode la plak.....Terpaksa terjah ke klinik kat kota damansara sensorang. Bila sampai klinik, doctor plak rehat....kul 11pm baru masuk klinik semula.....aduh....layan je la sebab masa tu pun dah kul 1030pm and darah kat kepala azim pun dah tak ngalir kuar dah. So, tak le nervous sangat.

Bila jumpa doctor, he said kena jahit. Bab jahit, saya terus lembik lutut. Dalam hati dok kata, mana suami saya ni....tak blh nak sensorang klu kena jahit. Plus doctor  kata  better gi spital, sebab kat klinik kena jahit dlm keadaan azim sedar. Peh!!!! meronta la Azim klu jahit dlm keadaan sedar. Sedangkan cuci darah tadi pun, terjerit terlolong.

Tertiba hero ku masuk bilik doctor....alhamdulillah...suami dah spi...terus decide gi sime darby....sampai situ....cukur rambut sikit.....GAM ajer.....takyah jahit....ler.....buat saya gabra jer. huhuhuhu.....






video

Gitu la alkisah nyer....wassalam....



No comments:

Post a Comment