Monday, 3 August 2015

Maid...Pembantu rumah...penat!!!

Salam,

saya tak tahu la saya and suami ni baik hati sgt ke sampai kena pijak kepala ngan pembantu rumah kami ni....

sia2x saya n suami bagi dia cuti raya selama seminggu. maid saya ada sedara kat Kuang. Patut nyerdia beraya kat sana. Mmg saya sendiri hantar dia. Tapi now cuti raya seminggu dah berlalu. Tapi bayang kelibat maid saya tu langsung tak nampak. Saya dah cuba called hphone dia , dia dahh off sebab asyik masuk voicemail je. bila saya tepon sedara dia tu, sedara dia kata amaid saya tak pernah sampai rumah dia pun......hadoi....kamisuami isteri dah kena tipu laaaa

dia baru kerja 7 bulan ngan kami. so, mmg confirm la agent takmau ganti sebab dah more than 3 mths dia kerja ngan saya kan?

awat la suka lari ? menyusahkan majikan jer. pernah tanya dia ok tak kerja ngan saya ni...nak continue or nak tukar majikan. Dia kata nak kerja ngan kita. Sudahnyer, cabut lari???? geram betoi....beribu raban kita habih nak bawa dia masuk msia. Bersabar la wahai ina. semoga kehidupna saya and u all bolggers yg lain akan terus dimudahkanNya kan??....tak yah pikir sgt pasai maid lari ni.

Life goes on. So, now process menyesuaikan diri ngan maidless. b4 this pun pernah tak de maid. Masa tu anak dua je la....bila rezeki zuriat bertambah, baru ambik maid. Tp now maid dah lari...redha je la....

bebila nak luah lagi perasaan la....tapi for now kita solat asar dulu ok?

bai
wassalam

xox: Norazlina Idris

8 comments:

  1. Replies
    1. Salam Ija Rased

      selamat hari raya. best nyet bila berblogging. dapat new friends kan? awak dok kat mana ye? ok bebila singgah sini lagi tau.

      muahciked!

      Delete
  2. Replies
    1. Salam Azlia

      Salam perkenalan. Selamat hari raya. mcm mana raya ? awak balik kampung mana? hopefully semua cerita2x gembira je kan?...

      memoga hidup kita akan terus mendapat kemudahan dan keberkatan dariNya. Amin.

      Delete
  3. salams ina,

    alahai sedihnya kak mieja dengar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Amizaa,

      sedih kan baca cerita kes penganiayaan ni kan?..chewah....hihihi...tapi mmg stress bila maid lari mcm tu je....muka depan kita manis je....alamak...dah jd mengumpat plak ke?

      tak pe la.....yg penting ina n husband n anak2x berusaha tolong each other utk keadaan rumah yg bersih sentiasa, teratur and smile always and no stress....

      anyway, Amiiza....

      Selamat hari raya!!!!

      Delete
  4. Banyak-banyak sabar ya. Qin pun selalu pesan kat diri sendiri.
    Sekali maid kita balik kampung, jangan fikir dia akan kembali lagi.
    Isu ni sangat sensitif sebenarnya, rata-rata maid akan lari walaupun dapat majikan yang baik sekalipun.
    Duduk makan bersama, layan seperti ahli keluarga, jalan bersama pun belum tentu kita dapat tawan hati dia.
    Apa pun Qin doakan segala urusan Ina dipermudahkan Allah (✿◠‿◠)

    ReplyDelete
  5. Salam, inshaAllah moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete