Friday, 19 December 2014

Asrama .....itu pilihan Aliya

Salam semua,

apa khabar? semua sihat ye....jumaat penuh berkat....

dgr kata next week mungkin dapat berita siapa yg berjaya masuk asrama pilihan masing2x. saya sebagai makbonda rasa gak debarannyer. selagi tak tahu the big news tu, selagi tu la cuak. 

Anak saya Aliya ni one of the upsr candidates tahun 2014. yes....anak saya la antara yg kenat re-seat for few subjects yg declare bocor tu. Sains, matematik paper 1 and english....waahhhh......Aliya ni anak sulung saya. So, mmg cuba sangat2x jd yg terbaik utk dia. During exam week, saya ni mmg all the time ada kat umah la. Sebab klu boleh nak antar n ambik dia dari sekolah during upsr week tu. So, Aliya tak yah la rushing nak naik van sebab normally klu naik van, kena la kuar umah awal. Aliya sekolah kat Sekolah Kebangsaan Subang Bestari. Ada 499 calon UPSR kat sekolah tu.....banyak sangat kan? respect kat cikgu2x sksb.....bersabar dalm mendidik anak bangsa. nway, tahniah to SKSB berjaya lahirkan 58 students 5As.

Back kepada topic entry ni, aliya pilih utk masuk asrama even tho dia ni basically saya boleh kategori kan tak cekap sgt urusan kemasan diri cuz dia x prnh basuh baju pakai tangan pun, pernah basuh kasut sekolah je, iron baju pun baru belajar bebaru ni je....(tu pun iron sampai leh terjatuh kena tangan Zahra cuz dia x perasan adik was nearby masa dia dok ironing tu), kemas katil n sapu sampah...boleh la......

boleh ke dia survive dok asrama.....well.....she has to!!!...dun have any choice. Living in a hostel is about surviving sebenarnyer.Me n my husband tak pernah nak paksa dia dok asrama. it is her choice. But me n husband mmg ex budak sekolah berasrama penuh (sbp). saya from tkc and husband from sdar. Masing2x dgn pengalaman masing2x. Nway zaman dah berubah. saya tak tahu la life asrama Aliya nnti more or less sama or different dgn zaman kami dulu. Nnti insyaAllah, klu Aliya dapat offer dok asrama, boleh la saya buat comparison n story kat sini lagi kan?

Sad to say, Aliya tak pilih tkc utk sambung legacy mama dia......hahahahahaha.....what to do....as mentioned previously, saya tak buat decision for her ......Aliya yg pilih program Ulul Albab. Well.....Tkc x der program ulul albab lagi,,,,probably in future akan ada .....insyaAllah....Aliya pilih SMAP Bentong and MRSM Gemencheh......dua hari la abah aliya kena ambik cuti sbb zaman now ni, nak masuk asrama pun kena intvw. siap ada sesi ujian bertulis, ujian computer based, ujian fizikal, ujian sikap, ujian kebolehan menghafal, ....pehh!!!! dulu saya,dapat surat tawaran, gi daftar terus jer.....well, semua dah berubah .....

fyi, to parents yg ada anak upsr this year or next year, klu anak kita apply sbp n mrsm, anak kita tetap akan dipanggil temuduga tapi bila sbp dah kuar offer letter kat anak kita, secara automatic mrsm tak akan kuar offer letter utk masuk mrsm dah walaupun anak kita tu berjaya dalam temuduga mrsm tu.....gitu ler kisah nyer.....kalau nak sgt mrsm, takyah mntk sbp. tapi tetap ada risiko. berjaya ke anakkita dapat mrsm?...so....kita tahu apa yg Allah tetapkan utk kita. selagi ada peluang kita cuba je la apa yg mampu. selebih nyer...berdoa utk yg terbaik!!!!

ok....bebila sambung lagi ek....dah almost 530pm ni...

pssttt.....insyaAllah malam ni saya nak gi zumba......first time you!!! kikikiki.....

xox: Norazlina Idris



Wednesday, 10 December 2014

Saya paling happy. Collagen Shaklee datang lagi.

Salam semua,

Teruja sangat bila Shaklee antar sms kata starting today till 31 December 2014 ada collagen promo. Memang mantop!!!! Beli 3 kotak collagen shaklee dapat percuma 1 kotak lagi ok???. Bukan tu jer, dapat lagi free keahlian Shaklee. Best!!!! Dapat lagi cash back!!!!! Best!!!!

Bulan december ni saya declare bulan kecantikan . Apa tidak nyer, promo Shaklee buat semua relate ngan mencantikkan kulit. Vitamin E and Vitamin C pun promo gak bulan ni. All in all , bulan ni promo utk cantikkan kulit. Khas utk lelaki dan wanita yg jaga ketrampilan!!!!

Ok back to collagen. Collagen shaklee ni adalah terbaik sebab COLLAGEN sangat hot stuff selain dari ENERGY SOY PROTEIN kat Shaklee ni. Collagen Shaklee ni terbaik, effective, selamat sbb ujian klinikal telah pun dijalankan. And it was found out that penggunaan collagen shaklee mmg memberi kesan positif selepas 8 minggu penggunaan contohnya meningkatkan kadar kelembapan kulit, mengurangkan kedut dan garisan halus, rambut pun makin cantik, kuku pun makin nice......

Ini la sumber collagen iaitu dari sisik ikan merah. And.....ada lagi 7 component lain yg sangat bagus utk setiap individu iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, ekstrak pfaffia, ekstrak kulit kerangan laut, lactobacillus acidophillus, vitamin C, vitamin B2 and vitamin B6. Terbaik kan?...


Me n Aliya Zulaikha 

Me n Ayishah Amira

Ye.....ini la saya , Norazlina Idris.....Alhamdulillah saya bersyukur amalkan pengambilan collagen shaklee. Saya rasa kulit muka saya makin lembap, garisan halus pun dah makin kurang, paling best, jeragat saya pun makin pudar. Kalau dulu2x , kulit saya mmg kering. Tona warna pun tak sekata. Ye laaaa.....umur makin bertambah kan?.. So, mmg la kulit muka tu makin kering, makin nak kedut ler tu...seb baik terjumpa collagen ni....I like !!!!!!

later sambung lagi ye pasal nak kulit cantik ek? Nak gi pasar malam. Nak beli stok barang masak gak utk anak2x n family. 

Wassalam

xox: Norazlina .....keep on living in in good health yeahh!!!!






Thursday, 4 December 2014

Vitamin C Shaklee pilihan kami

Salam...

jom kita celoteh pasal vitamin C shaklee. Paling best about this vitamin C ialah guna konsep "sustained release". Apa plak maksud "sustained release" ni? Maksudnya ialah dalam erti bahasa kita, vitamin c ni akan dilepaskan ke dalam darah kita secara berkala.....setiap jam ...baru release khasiat vitamin C ni....jadi yg seronok nyer badan kita akan sentiasa dapat khasiat vitamin C secara berterusan sepanjang hari....tak de la konsep kot kot terlebig, membazir dibuang melalui urine kita kan?...banyak bazir nnti klu dibunag tu, bazir duit, bazir masa, khasiat vitamin C pun x dpt.....akhirnya kita gak yg rugi tak dapat practise healthy life style kan?...

Oleh itu wahai kawan2x and sedara mara semua, klu nak cari vitamn C, cari yg ada konsep "sustained release"......mmg tak rugi....and klu nak tahu Shaklee je yg ada provide Sustained release Vitamin C....


you all pun kena tahu tau, klu satu tablet Vitamin C Shaklee ni yg kita consume everyday ibarat kita makan sebiji setengah oren. Wow! cuba bayang kan klu kita tak makan vitamin C shaklee. berjaya ke ke kita or sempat ke kita makan sebiji setengah buah oren setiap hari .....rasa2x berjaya tak praactise makan sebiji setengah buah oren setiap hari selama sebulan? sempat tak? takkan nak beli buah oren stok sebulan terus kotttt???....susah kan?....so, klu rasa tak dapat nak telan buah oren tu setiap hari selama sebulan.....rembat je le sebotol vitamin C shaklee ni.....

guess what? Beli sebotol vitamin C Shaklee ni bukan nyer boleh tahan sampai sebulan je.....BOLEH TAHAN SELAMA ENAM BULAN......(half year you....)....sgt jimat sgt untung kaannn???

sebelum kita touch on kebaikan vitamin C Shaklee, jom kita ambik tahu berapa byk pengambilan vitamin C yg diperlukan utk setiap individu.

RUJUKAN PENGAMBILAN VITAMIN C 

Bayi
0-6 bulan: 40* mg/ hari
7-12 bulan: 50 * mg/hari
* Pengambilan yang mencukupi (AI)

Kanak-kanak
1-3 tahun: 15 mg/hari
4-8 tahun: 25 mg/hari
9-13 tahun: 45 mg/hari

Remaja
Boys 14-18 tahun: 75 mg/hari
Girls 14-18 tahun: 65 mg/hari


Dewasa
Lelaki 19 and lebih tua: 90 mg/hari
Wanita 19 and lebih tua: 75 mg/hari

Perokok atau mereka yg berada di kawasan org yg suka merokok perlu tingkatkan pengambilan vitamin C, tak kira la umur berapa pun. Tambahan tersebut perlu di dalam lingkungan 35 mg/hari.


Kebaikan ambil Vitamin C Shaklee


  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.


Khasiat Utama


Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


ada byk lagi info on Vitamin C shaklee ni,....nnti kita celoteh lagi yer.

xox: Norazlina Idris
0192773385









Monday, 1 December 2014

gempaks!! kulit cantik gebu...

Salam semua...

wahhh....bulan december mmg sgt teruja la saya....bulan ni Shaklee buat double promo!!!!

VITAMIN C n VITAMIN E.....

mak aiiii......mmg specially dedicated utk aweks, wanita, veteran utk kita semua lebih cantik, utk maintain cantik and also utk lambatkankan proses penuaan.....yg ada jeragat or ada parut jerawat plak boleh la pudarkan parut n jeragat tu.....Ya Allah......suka nya saya dapat share info ni ngan u all semua.....can u imagine how jimat??? very very jimat.....ok nak balik umah dah ni....nak prepare dinner....lewat malam nanti i celoteh panjang ye..insyaAllah.....

tagline petang....sayangi diri....jagalah kulit.....diri akan lebih confident!!!! yeeehaaa!!!


xox: Norazlina

Monday, 24 November 2014

tadika awal.....perlu ke?

Salam semua,

how's life? hopefully penuh dgn keceriaan. alhamdulillah hidup saya pun penuh ceria warna warni...gitew,....

dulu masa saya ada anak yg sulung (Aliya) now she is 12 yo dah, saya start antar dia tadika at the age of 5yo. kononnya nak ikut mcm zaman mcm mama dia la ...tak perlu la antar anak kinder awal2x. zaman mama dia dulu tadika masa umur 6 tahun je...pastu gi standard 1 terus....tak de konsep nangis nangis ni. so, antar la Aliya gi tadika masa umur 5yo kat Little Caliphs (tahun 2007). Alhamdulillah bersyukur dengan didikan yg diberi. Aliya pun nampaknyer pada masa tu boleh follow cara education kat situ. Pastu sama gak practised kat anak no 2, (Ayishah)....tadika start masa umur 5 tahun (tahun 2010)....alhamdulillah Ayishah pun nampak boleh catch up well with the modules and programs. all in all, in my opinion ok la antar anak tadika umur 5yo.

ini la Adina Zaheen binti Mohd Zamri. sebelah tu abah nyer la.


tapi zaman yang makin canggih ni, makin ramai yg suka intro anak2x awal sangat ngan kinder ni....dalam erti kata lain biar anak pandai bergaul ngan kekawan dia. org ramai guna term playschool. Gitew....Initially, saya mmg plan nak intro Adina ngan kinder ni masa umur 5 tahun gak mcm kakak2x dia. sebab rasa nampak performance aliya n ayishah mcm ok.tapi bila survey, tahun 2014 ni....ramai yg dah start anak2x awal sesangat ke tadika. dengan alasan dok umah or dok nursery tak dapat any input and also nampak anak mcm x perform (ya ka tak perform?). masa survey tu, found out that some of them yg gi tadika awal, umur 3 tahun dah blh start kenal huruf, numbers....4 tahun ada yg dah pandai baca.....MAKKKKK!!!!! ....gabra mak tau!

Adina ngan adiknyer aka Azim.

Finally, i pun follow majoriti. Majoriti tu means yg register antar anak masuk kinder at the age of 2 tahun or 3 tahun. Mama Adina pun terasa perlu gak la antar adina ke kinder walaupun umur adina baru masuk 4 tahun (her bday 3 january). Luckily, Adina tak de nak mengamuk lari kuar sekolah .....unlike kakak Aliya dulu yg mmg lari kuar pagar lepas mama dia drop dia kat tadika. Adina nampak happy gi sekolah ....so i am happy too....

Alhamdulillah....after one year Adina kinder kat situ, dia dah boleh membaca simple story. tabik spring kat teachers Adina. 


All d best Adina....luv u ....u go girl!!!





Monday, 3 November 2014

Bermula modal ciput, ending BESAR!!!

Salam semua.....

Apa khabar? Alhamdulillah saya sihat. Mcm nak tulis surat plak kan? Almaklum la....saya ni org lama. Tapi berjiwa segar ye!! Hihihi.

Baby shaklee saya yg no 5 tu, Az Zahra Zahia , dah berumur 1 tahun 19 hari. Tapi saya start serius bizz Shaklee , sebelum Zahra lahir lagi. So, basically lebih kurang setahun gak dah saya active dlm Shaklee Online Bizz secara part time. Perasaan seronok mmg tak dpt digambarkan sebab this is the first time MLM yg saya joined and saya boleh bertahan more than a year dah.

Start ngan beli set promo, dapat keahlian percuma. Best kan? Mcm tak de modal pun saya guna kan? Tapi utk u all yg tak nak beli set promo pun, x der masalah, u all boleh just byr rm75 (including postage) utk jadi ahli Shaklee. Bila dah register ahli, dapat la title Shaklee Independent Distributor.  tapi bila dah naik rank, title akan berbeza. Mcm tu la.....tapi after regiter ahli, tak stop  kat sini je. Why ? Dengan modal yg sekecil ini (saya cakap kecil sebab mmg sangat kecil jika dibandingkan dengan bizz MLM lain or bizz yg ada tapak kedai, mmg sangat kecil la nilai modal Shaklee RM75 tu) saya berjaya jana side income dari 2 angka ke 3 angka , pastu ke 4 angka. And saya STUCK side income kat 4 angka tu sehingga hari ini. Stuck kat 4 angka pun rasa mcm best gak. Kikiki. Tapi of coz hidup kita mesti sentiasa lebih baik dan lebih maju ke depan. InsyaAllah saya akan sentiasa mohon pada Allah SWT utk tingkatkan lagi usaha saya dan rezeki saya. Amin. Walaupun stuck kat 4 angka, saya sangat sangat sangat bersyukur padaNya cuz rezeki tu datang dari Allah. So, utk u all , jgn la rasa dapat side income 2 angka, rasa nilai tu sikit benor.. ....jgn la kata bonus yg dapat tu ciput...modal mula tu pun ciput ok??..Be cool....tapi berbaloi modal ciput tu pun...sebab bila kita sentiasa berdoa, sentiasa berusaha, buat apa yg mentor suruh buat secara istiqamah....insyaAllah, Allah akan sentiasa tolong hamba nye yg selalu pinta pada Nya. dari situ la bonus kita akan meningkat sedikit demi sedikit. perlu ingat, 2 angka or 3 angka or 4 angka or 5 angka or berapa angka sekali pun, still rezeki dari Allah. Guna sebaik mungkin. Bersyukur sebaik mungkin. jangan cepat mengeluh. bermodalkan ciput like rm75 tapi dalam jangkamasa tertentu kita akan dapat bonus like rm 4 or 5 angka , MEMANG SANGAT BERBALOI!!


be happy...think positive...all good things will come to all of us. (gambar: adina zaheen masa umur 2 tahun, sekadar hiasan) 

ini baru Az Zahra Zahia. masa ni belum setahun lagi.

Keywords dlm bizz ni ARE ( ada byk tu hihihi):

1. Do not give up
2. Apa mentor ajar, sila buat.
3. Amalan rohani yg di tekankan mentor (solat awal waktu, baca quran, solat sunat such as solat taubat, solat dhuha, solat tahjud, solat hajat, zikir, zakat, etc) sila buat. Mmg amalan ini, Allah suruh kita buat. Tapu kita as manusia suka leka kan? So, mentor kami selalu ingatkan kami.. That is the beauty of this bizz.
4. Evaluate semula action kita yg lepas. Study kat mana kelemahan n kelebihan. Take action accordingly.
5. Sentiasa ambik peluang Shaklee sediakan.  Itu akan menambahkan lagi pengalaman kita besides side incme yg akan bertambah.
6. Momentum utk berjaya kena selalu STRONG.
7. Jangan mengeluh
8. Think positive

ok....sampai setakat ni celoteh saya....

tagline utk hari ini. "Sustain in a bizz in A SMART WAY is MORE IMPORTANT than the value of the capital". jadi, start bizz ngan modal kecik LEBIH BERBALOI kalau kita kekal berusaha , never give up, tak mengeluh, think positive..... at the end of the day REWARD pasti ada insyaAllah.

xox: NorazlinaIdris


Wednesday, 17 September 2014

Saya terjebak join ahli Shaklee.

Salam n selamat pagi semua.

Promo kolagen datang lagi .....mcm mana saya boleh terjebak jd ahli shaklee? masa ni promo kolagen shaklee tahun lepas la saya terjebak jadi ahli Shaklee. Syukur Syukur.... Hihihihi....mmg saya pengguna product Shaklee dah lama. Saya dok beli ngan Mommy saya Suwaibah selama ni. Dah lama beliau ajak join Shaklee. Saya tak mau....kononnya malas la nak cari side income, nak jadi customer je....chewah!!!! berlagak kan??? mcm dah rupa byk duit bebenor....

bila dapat tahu ada promo kolagen Shaklee, beli 6 kotak percuma 1 kotak.....makkk aiiiii.....saya jd gelabah.....kita ni plak pompuan....pantang dgr anything yg kasi kulit muka  tegang....hahahahah...
rugi giler kalau tak beli masa promo ni. ......why?

1. masa promo la harga kolagen murah bebenor kan?
2. plus dapat free ahli (selamat rm65 den!) walaupun initially tak mau jadi ahli. tapi kalau dapat fee ahli, mmg saya rembat je la.
4. free postage ( selamat lagi rm10 den!)
3. on top of those mentioned as no 1, 2, and 3, dapat plak cashback. mau nyer saya tak gelabah? dapat cashback around rm110 ok?????.....tiga angka ok????....

peh !!!! mmg saya terjebak! saya pun teruskan tindakan. Beli set promo collagen Shaklee.

dah ada terus ngap minum....normally saya mixed collagen ngan susu and energy soy protein (esp). sedap je rasa. collagen plaksenang je larut. sempoi hidup!...minum setiap hari ni sbb nak kurang jeragat kat muka ni....

hasil saya dapat selepas consume collagen. Serius tau...ini lah yg saya rasa selepas consume collagen shaklee yg always safe and green :

- tona warna kulit muka sekata !!!!!
- kulit muka dah lembap. no more kering kulit !!!!
- jeragat!!!!...ye jeragat saya semakin pudar !!!
- garisan halus antara mata saya ngan pipi, makin pudar!!!!
- rambut dah kurang gugur !!!!
- rekahan kat tumit kaki makin kurang !!!!!

Conclusion, saya akan keep on consuming Shaklee Collagen Powder.

Nanti kita sambung lagi citer pasal Collagen ni. kita Solat dulu!!!!

xox: Norazlina Idris

Thursday, 28 August 2014

Demam - bengkak susu

Salam everyone,

Hari ni saya luahkan perasaan..bengkak susu ni sakit.....tapi mcm mana pun syukur sebab Allah beri rezeki susu badan yg tak henti2x utk Az Zahra Zahia.

Dulu pernah saya ceritakan, susu badan saya jenis x byk. boleh refer link ni. Kawan saya, namanya Norakma, credit kat dia sikit.....chewah, beliau kata nak susu badan byk, boleh diusahakan. Sama ada kita nk usaha atau x je...

Bengkak susu dalam tempoh pantang, pernah saya alami.  Mmg sakit...ye la kan....susu tgh byk, anak minum gitu2x....nak pam agak malas sebab mata ni asyik nk tidur je....so, for me bengkak susu dlm tempoh confinement ......normal.

And it is so tak normal, only in my case ye.....bengkak susu masa Zahra umur dah cecah 10 bulan......Ya Allah....seram sejuk menggigil badan.....demam dibuatnyer!!! Minggu lepas kena bengkak susu.....minggu ni kena lagi....tapi alhamdulillah , this time x ler spi demam. Puncanya, saya rasa sbb saya dah kurang mengepam kot....sbb tu bengkak susu. Ye la.....diet/pemakanan plus supplement yg saya ambil still menjurus kepada menambahkan susu badan. Tapi dah kurangkan sesi pam susu. Alasan , sbb anak dah start mkn solid food. So, dia dah kurang minum susu badan......you all!!!! Jgn follow perangai saya ni....susu badan tgh dok meriah, rajin2x kan pam susu tu. Buat stock susu. Ina......freezer dah beli kan??? Apsal malas??

So, you all, morale of the story,
1. keep on pumping susu utk elakkan bengkak susu.
2. Jgn bazirkan susu dgn tidak mengepam ye.....semua tu rezeki Allah....so jgn la sombong...
3. Badan pun sihat sebab x demam kan???
4. Keep on makan diet/ pemakanan and supplement utk tambah susu cuz mmg betul theory Norakma. Nak susu badan byk, mak budak kena rajin membaca cari ilmu, bertanya pendapat kekawan dan practise.

Last but not least, set tambah susu badan sambil nak kurus dari Shaklee contoh; energy soy protein, alfalfa, omegaguard boleh diamalkan dan boleh dapatkan dari saya...plus makan kurma byk2x....yummy....

xox: Norazlina 0192773385 harga murah murah kekawan sedara mara.

Pssstt gambar kaki Zahra. Masa ni belum 10 bulan....gambar lama. Tak related ngan post topic bengkak susu. Kikiki.


Monday, 23 June 2014

Vitamin E lagi.....lagi....lagi.....

Salam n good day!

Tak abis lagi ler citer pasal Vitamin E ni. Bebaru ni dah citer kan? http://superbchombi.blogspot.com/2014/06/salam-semua-bulan-ni-ada-promotion-on.html Kalau citer pasal vitamin yg mencantikkan kulit muka ni, mmg saya jadi obses. Asyik nak sembang je pasal Vitamin cantik lagi bercinta cinta ni...(why cinta?....hihihi....feel cinta cinta je...)

Vitamin E Shaklee ni tak de perisa, takde pewarna, tak de pemanis tiruan. Sangat la bagus. So, u all jgn la simpan botol vitami E ni dalam kereta yg tgh parking kat tgh panas ye...kita kena jaga supplement yg organic ni. Kalau dah beli , pastu x disimpan kat tempat yg betul, tak dapat la manfaatnyer.

Vitamin E shaklee mengandungi 400IU vitamin E semulajadi and also 10mg selenium. Kenapa ada selenium? Selenium boleh bertindak sebagai antioksidan dan power (kuasa) selenium ni bertambah bila combine dengan Vitamin E yg juga boleh bertindak sebagai antioksidan. Selenium boleh control/kawal thyroid. Thyroid ni berfungsi mengawal segala proses metabolik di dalam badan. Selenium membolehkan badan kita keluarkan askar perang (sel darah putih) utk melawan penyakit dan serangan jangkitan virus dan bakteria.




tu dia....muka mak org yg consume Vitamin E. Alhamdulillah, pelan2x jeragat semakin pudar. kikiki...tertiba kan??

nway jom sambung lagi sembang pasal Vitamin E. Sesiapa yg beli vitamin E masa promo ni untung sebab beli 6 botol percuma 1 botol. ada lagi percuma tau....PERCUMA KEAHLIAN....adeh.....Untung bosar!!! jimat yuran keahlian yg bernilai rm75. Sila la register diri anda dengan saya ye. Norazlina Idris (889946). Why? cuz byk benefit you all dapat nnti. antaranya kelas tunjuk ajar cara ber bizz, marketing strategy, kiraan bonus bulanan....aishhhhh byk lagi yg kita boleh share nnti sama ada secara online or offline.  


ok...Zohor time...kita sambung bila free ok?

Semoga kita semua sihat sejahtera dan bertenaga untuk menghadapi hari2x yg mendatang (..Ramadhan x lama lagi.....). 

xox: Norazlina Idris







Sunday, 22 June 2014

promosi Vitamin E....mantop!

Salam semua,

Bulan ni ada promotion on Vitamin E. Memang untung sangat klu beli masa ni. Sebab murah, dapat jadi ahli free, dapat plak cashback, and sebotol ni boleh tahan 4 bulan wooo.....setiap hari makan sebiji je sebelum nak tidur. Sebotol ada 120 softgel....sebab tu blh tahan 4 bulan. Sangatttt berbaloi kan?

Apa plak best nyer ngan vitamin E ni? sangat byk dear friends....antara kebaikan yg mmg semua org lelaki cari ialah meningkatkan kesuburan org lelaki. Sebab tu ada yg panggil vitamin cinta.....Cinta ada mariiii....
Selain dari tu, vitamin E boleh:

1. kurangkan kesan parut jerawat and also jeragat.
2. melancarkan peredaran darah.
3. bertindak sebagai antioksidan
4. mengekalkan kesihatan mata
5. tingkatkan sistem imun badan
6. melawan kesan penuaan
7. meningkatkan keanjalan kulit

banyak kan? dah ler boleh tahan 4 bulan....apa lagi yg u all nak?


so korang kalau ada g bermasalah kulit, never lose hope ok? kita berusaha utk tingkatkan keyakinan dirikita. yela....some people, bila appearance tak berapa ok, keyakinan diri pun jadi berkurang....kita cuba vitamin e utk melicinkan n menggebuskan kulit muka kita ok?

dah le dekat nak raya. tak gitu?

ok untuk u all nak harga promosi, boleh sms/wasap/call saya Norazlina 0192773385. untuk free consultation , blh ajer...nak tanya2x pasal supplement Shaklee je pun , blh ajer...

kalau ada yg nak beli sendiri, blh gak guna ID saya 889946.

pssttt vit E ni blh buat maskerr ye......

xox: Norazlina Idris


Thursday, 15 May 2014

Azim jatuh

Salam semua,

Ya Allah dah lama betul aka dah lama giles saya tak update blog ni. Ampun la yer....kekadang seru tak sampai. sibuk ngan study ke? tak de makna nyer hahahaha.

Hari ni nak cerita pasal anak. Anak no 4 daku. Muhammad Azim Aqeel . Dia dah umur 2 tahun plus. Last feb , celebrate birthday azim kat rumah je. So far, mmg celebrate birthday anak2x normally buat kat umah. Ini la satu2x nya anak laki saya so far la yerr...hihihi....yg lain semua pompuan. bila birthday kakak2x dia, sokmo dia nak blow candle tu. bila time birthday dia bebaru ni, malu2x ala ala merajuk takmau blow candle plak. Tak tau la apa prob nyer. End up nyer, abah dia la yg tolong blow candle tu....


Pastu bulan lima bebaru ni......azim ni main sendiri depan mata saya la....main rebah diri kan tilam....saya dah menegur , " jangan main mcm tu. bahaya kepala kalau terhentak kuat"....nama nya pun budak kan....Azim main lagi ngan gaya yg sama sambil sengeh2x happy2x. Sempat lagi saya menyambut kepala dia .....tak la gegar kuat sgt kan??...Malang nyer kali ketiga,...tiada maaf bagi mu lerrrrr.......saya tak sempat nak sambut kepala azim....nak dibuat cerita.....  Azim nangis jerit kuat .....terhantuk dah ler kat bucu katil....saya ni pun nak ler gosok2x sikit kepala dia ....bila pegang kepala dia.....ALAMAK!!!! tapak tangan basah laaaa.......huuwaaaa DARAH .......adeh.....STRESS saya ......depan mata saya boleh jatuh terhantuk sampai berdarah.....terus masuk tandas basuh tangan saya dulu (hahahaha).....Azim dgn selamba berjalan nak sambung main kat bilik kakak dia plak....budak2x ni kan....tak paham definition sakit kot?...saya terus panggil dia masuk bilik saya semula, saya ambik towel lap2x kepala dia...lap jugak leher dia (darah ngalir sampai ke leher.....). Terus tgk jam....aisey...dah kul 10pm...klinik area umah dah tutup. Suami belum balik kerja. tepon suami byk byk byk kali, dia tak angkat. Silent mode la plak.....Terpaksa terjah ke klinik kat kota damansara sensorang. Bila sampai klinik, doctor plak rehat....kul 11pm baru masuk klinik semula.....aduh....layan je la sebab masa tu pun dah kul 1030pm and darah kat kepala azim pun dah tak ngalir kuar dah. So, tak le nervous sangat.

Bila jumpa doctor, he said kena jahit. Bab jahit, saya terus lembik lutut. Dalam hati dok kata, mana suami saya ni....tak blh nak sensorang klu kena jahit. Plus doctor  kata  better gi spital, sebab kat klinik kena jahit dlm keadaan azim sedar. Peh!!!! meronta la Azim klu jahit dlm keadaan sedar. Sedangkan cuci darah tadi pun, terjerit terlolong.

Tertiba hero ku masuk bilik doctor....alhamdulillah...suami dah spi...terus decide gi sime darby....sampai situ....cukur rambut sikit.....GAM ajer.....takyah jahit....ler.....buat saya gabra jer. huhuhuhu.....






video

Gitu la alkisah nyer....wassalam....



Monday, 10 March 2014

ENERGY SOY PROTEIN - PRODUCT PANASSSS ..

Salam semua para pembaca,

Semua dah riuh kot kan pasal promotion ENERGY SOY PROTEIN (ESP) sepanjang Mac 2014 ni kan?

U all beli 6 canister ESP, u all dapat percuma 1 lagi canister ESP. Untung tu….dah le ESP ada banyak sangat khasiatnyer. Plus, u all blh dapat jadi Shaklee Independent Distributor secara percuma. Plus (again…), middle bulan April nnti, dapat cash from Shaklee. Mantap kan?

Contoh, saya sendiri pengamal minum ESP yang tegar ni kan, Alhamdulillah masalah eczema mmg sangat kurang. Dah x der gatal2x, parut yg tebal dah menipis. Tak yah repat cerita eczema saya kat sini, u all blh baca LINK eczema saya ngan ESP tu yer.

Itu contoh pertama. Ada lagi contoh kedua…..saya jugak la kan yg peminum tegar ESP ni, dapat tambah susu badan….takyah repeat cerita, refer pada LINK ni ek?

Morale of the story, mmg banyak sangat kesan BAIK ESP ni. Jom kita baca lagi apa kebaikan ENERGY SOY PROTEIN ni.

1.      Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Penggunaan ESP berupaya  mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

2.      Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia dapat membantu mengurangkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3.      Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia berupaya untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4.      Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

5.      Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6.     Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

.      Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Tuesday, 25 February 2014

Produk Shaklee Halal.

Salam n selamat petang,

Bila sebut Shaklee....ramai yang akan kata "uiiii Shaklee ni dah lama dah.....zaman mak mak saya lagi dah biasa dok makan"....

Itu menunjukkan keberkesanan supplement Shaklee. dari zaman dolu masih teguh berdiri kat Malaysia sampai sekarang. dari zaman org dok jual suplelement Shaklee secara offline , sampai la now ni pakat ramai yg menjual supplement Shaklee secara online. Poslaju pun dah semakin maju dek penangan jualan secara online ni.

Kenapa Shaklee masih mampu teguh berdiri?? Main reason is Produk Shaklee adalah HALAL. Mudah je kan? kita sebagai seorang Muslim, wajib cari yg halal. kita tgk Sijil Halal Jakim bagi kat Shaklee yer. Setiap tahun Shaklee akan release Sijil halal nyer.


Berikut adalah senarai Tidak bagi Shaklee (info diambil dari www.shaklee.com.my).

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang
See....produk shaklee sangat selamat. banyak perkataan TIDAK nye.

SENTIASA BERKESAN

mcm mana yang dikatakan berkesan tu? First bila kita relate semula produk shaklee ngan byk perkataan TIDAK tadi, of coz produk shaklee akan jadi selamat n berkesan. kenapa selamat n berkesan? Antaranya:

  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

So korang semua, gunakan tanpa was2x , ia selamat n berkesan....dah ramai yg agree ngan keberkesanan prod Shaklee. Saya pun suka dan saya pun agree. 

XOX: Norazlina Idris



Friday, 14 February 2014

Shaklee Collagen Powder di hati ku.


Salam n apa khabar semua? Hopefully semua nya semakin sihat , cergas  dan ceria. Dengan harapan, kita dapat tingkatkan ibadah kita bila badan sihat cergas kan???

Today’s entry, saya nak story pasal collagen. Saya ni org nyer towards 4 series tau. Maksudnya umur saya ni nak cecah 40an. Senang citer, saya ni dah 38 tahun. Ya Allah, bile terkenang ke umur tu…..automatic nampak, garisan halus kat muka, jeragat kat pipi, eyebag…Macam2x la yg melibatkan beberapa celaan di wajah ni…Gitu…..Oleh itu…, saya rela ngap satu set promo SHAKLEE COLLAGEN POWDER tahun 2013. Nak cantik punya pasal kan??..terus cari collagen.

 
gambar sekadar hiasan.

Sebelum citer panjang lebar, kita study dulu pasal COLLAGEN ni. Apa main ingredient COLLAGEN Shaklee ni. Terdapat 7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah: 

  1. Ekstrak biji benih Camellia Japonica
  2. Ekstrak Pfaffia
  3. Kolagen Ikan
  4. Estrak kerang-kerangan
  5. Lactobacillus acidophilus
  6. vitamin C
  7. vitamin B

Kolagen adalah komposisi protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Ia a menyumbang kepada kira-kira 75%  berat pada tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda (yg muda ni yg cuba di usahakan…hihihi). Selain itu, COLLAGEN merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS (red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen, diekstrak daripada sisik ikan merah.

Apa yg berlaku pada saya, since umur dah 38 ni, kesan collagen agak lambat sikit nak saya rasa. Tapi tetap ada kesan baik nyer tau. Tapi agak lambat la. Yer laaa….kita kena faham….dah berkurun sangat jeragat n garisan halus menetap kat muka ni. Umur plak dah 38, baru nak ambik supplement, sendiri mau ingat la kan? Tapi saya displin. Tegar tetap makan collagen mcm yg dinasihatkan. Saya rasa kesan jeragat makin pudar , pada kotak antara ke 5 ke 6. Sangat happy. Jeragat dah berkurang. Muka dah tak sagging. Anjal la org kata.  Alhamdulillah. Eyebag pun dah x jelas kelihatan. Rambut pun dah kurang gugur. Mmg COLLAGEN di hati ku la….setiap malam saya akan ambik collagen bersama dgn susu dan ENERGY SOY PROTEIN. Nak jaga paras kolestrol  punya pasal, kekadang saya mix jugak dengan Quaker oat. Hihihi. Sedap je rasanya. Tadi, kita story kebaikan yg saya rasakan? Ok now, kita sembang pasal kebaikan collagen secara teori ye plak.


  •   membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebih sihat
  • kulit akan kurang kering dan kulit akan lebih anjal. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita seperti garisan halus.
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • bagus untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas


nak terasa kulit lebih anjal? awet muda? 
whatsapp Norazlina 0192773385

wassalam.

luv ya!






Wednesday, 12 February 2014

Sweetness of my Online Bizz with Shaklee...

Salam semua,

Hari ni saya rasa nak share pengalaman keindahan perjalanan saya in online bizz with Shaklee. Luahan ikhlas hati saya ni. Ni kira journey yg baru mula je tau!...tapi dah rasa the SWEETNESS....terima kasih Allah.

Saya mmg suka bizz. Dulu, seingat saya tahun 2004, first time saya joined MLM. Memang gempak jugak progress bizz MLM saya masa tu. Saya cakap gempak sebab, firstly income yg saya dapat dah boleh cover semula modal saya yg bernilai rm5000; secondly, the income statement from MLM yg saya joined tu boleh digunakan utk apply housing loan.  Housing loan tu, share nama ngan lagi suami saya. Yet, lulus gak tau housing loan tu by just using income statement MLM tu and of coz together with income statement suami saya. Basically, itu la dua sebab yg saya kata not bad la progress bizz MLM saya joined dulu tu.

Faktor yang menyebabkan saya semakin perlahan momentum in this MLM bizz adalah disebabkan masa saya utk keluarga semakin berkurangan dan saya rasa semakin keletihan. Saya kena selalu keluar jumpa potential bizz partners and potential customers, meetings, weekend kena kuar lagi bawa org gi perjumpaan, malam pun ada gak kena kuar and sometimes sampai umah pukul 1130pm. Jangan fikir saya tak suka jumpa org tau. Suka sangat jumpa n sembang ni. Tapi kita ni bukan lagi bujang, nak lepak lama2x agak susah la kan? Saya plak jenis masak sendiri utk family members, served anak2x makan, lagi la terkocoh-kocoh rasanya. Termengah2x nak mengejar masa family n bizz.

ni ler my beloved lovely family


But I am not saying the MLM bizz plan tu is not good. Jangan salah faham. My friends yg still in this bizz, mmg successful. Tapi, maybe bizz ni tak kena ngan jiwa saya yang suka pada kehidupan yg tenang. Disebabkan kepenatan nak mengejar ke sana-sini plus ngan husband pun kata “asyik kuar n balik lambat je…weekend kuar lagi…. “,,,,Adeh!! Kesian jugak kat suami n anak2x….so saya semakin slow down n lastly saya stop bizz MLM tu. But there are my friends who are successful in this bizz. Tolong jangan missed-interpret the story.  

Then, saya just focus to my normal life, kerja makan gaji, no part time bizz, having fun times with my family (this part mmg saya sangat suka laa). Minat bizz tak pernah luntur tapi tak pernah usaha utk cari bizz apa yg sesuai. Hihihihi.  Anak semakin bertambah. Bila deliver anak ke 4, start makan supplement Shaklee introduced by Suwaibah utk tambah susu badan. At that time my friend, Suwaibah dah approached me with the online bizz Shaklee in year 2013. Tapi saya rasa malas cuz I thought it would be the same like last time which was tiring. One year gak la saya just consume the product without involving me into the Shaklee bizz. The set tambah susu badan mmg efficient. Tertiba terbuka hati nak join the online bizz Shaklee in year 2014. Nak share the effectiveness of Shaklee’s supplements. Sharing is caring kan?? Lambat benor nak sampai aura tu…..hihihi…tak pe at least I dah mula online bizz with Shaklee. Bila discuss ngan Suwaibah, she said everything is ONLINE.

Saya and Master Alin

Saya and Suwaibah. 

So, saya fikir semula. Saya ada laptop, saya ada smartphone, saya ada facebook account. BOLEH SANGAT utk saya mula online bizz. Tekan laptop and tekan smartphone je. So, I gave myself a try. Tapi, for me, klu dah alang2x involve ngan bizz, better buat all out terus. Test my limit. Rupanya LIMITLESS la plak…..sebab ONLINE!!!! Saya dok umah, saya boleh promot productssss, saya boleh jumpa potential customerssss and potential bizz partnersss (chatting ler tu…), meeting or so called discussion boleh jugak buat (whatsapp kan ade….). Basically, relationship among friends, relatives and new friends are never ending story just by one click. Plus, saya still manage utk prepare n serve dinner for family members (masak sempoi jer). Lepak weekend ngan family. Memang sesuai sangat dengan jiwa I ,  ok???...Saya serius ngan bizz Shaklee ni bermula in May 2013. Dah la income keep on increasing. From rmXX to rmXXX to rmXXXX. Alhamdulillah saya sangat sangat sangat bersyukur. Amalan rohani yang selalu dingatkan oleh bizz members kumpulan kami jugak berjaya membuka hati n minda saya utk lebih dekatkan diri pada ALLAH SWT. Solat sunat, zikir, sedekah, awalkan solat wajib adalah antara nasihat dan peringatan utk kami sesame sendiri. InsyaAllah, rmXXXXX and rmXXXXXX pasti dalam genggaman saya. Aminn.


To those out there yg nak feel mcm mana saya feel now ni, whatsapp saya 0192773385. Tak rugi untuk get more info. Kita blh sembang lagi panjang. Boleh add saya dalam facebook korang jugak. Facebook id: Norazlina Idris.

xox: Norazlina



Tuesday, 11 February 2014

Hebatnya VITALEA Shaklee

Kenapa perlu ada zat yg mencukupi dalam badan kita? Untuk menggalakkan sistem imun dan kesihatan terbaik utk jangka masa yg panjang. Mmg kita boleh makan raw food mcm nasi, daging, ikan, sayuran dan buahan, tapi pasti ke cukup semua tu utk keperluan sistem badan kita? And also, are u sure enough yg all those zat tidak termusnah semasa proses penyediaan makanan seperti semasa ia dimasak. Zat di dalam sayuran akan musnah jika dibiarkan pada suhu yg sangat tinggi dan dibiarkan lama di dalam kuali. Dah ler nowadays disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses seperti sos, kicap dan makanan segera. So, mcm mana kita nak ensure yg badan kita dapat zat yg mencukupi utk kekalkan kesihatan pada tahap optimum?? Dah la kita ni sangat susah nak dapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. 

Therefore, saya akan recommend, makan la supplement sebagai makanan tambahan. Bukannya saya maksudkan, tak yah makan raw food tu. Makan la....tak de masalah....tetapi sebaiknya tambah la dalam diet kita iaitu supplement or so called vitamins.

Multivitamin terbaik di dalam Shaklee ialah VITALEA. Ia dapat menyokong keperluan diet dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang terbaik. Pengambilan VITALEA dpt membantu menguatkan imuniti badan dan menggalakkan kesihatan yg baik pada kadar yg lebih lama. Vita-Lea juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee. Ini bermaksud VITALEA juga dapat meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel. VITALEA telah menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

VITALEA terdiri dari 23 vitamin n mineral yg jumlahnya bersesuaian dan seimbang dgn keperluan badan. Ia akan beri kesejahteraan pada kolon, hati, mata dan sistem imun utk tempoh masa yg lebih lama.

2x lebih antioksidan - cegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas.
2x lebih kalsium - pembentukan tulang.
2x lebih magnesium - kekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf.
2x lebih Beta karotena - membentuk vitamin A yang lebih biopotent.
3x lebih selenium - melindungi paru-paru, kolon dan prostat.
3x lebih vitamin K - membantu proses pembinaan tulang.
6x lebih boron - bantu kesihatan tulang.
10x lebih Biotin - menyokong proses pengeluaran tenaga.

Oleh itu, terdapat sangat banyak kelebihan VITALEA compared to other multivitamins in d market. During February 2014, Shaklee beri harga promosi utk VITALEA.

Boleh contact/whatsapp saya, Norazlina 0192773385. Ada 120 biji dalam sebotol boleh tahan 2 bulan hingga 4 bulan.